Crap. För det första gick det ju inte att senarelägga bakning av glutenfritt bröd, inte om man kör på glutenfria programmet. Men när jag upptäckte det var ju allt klart, så jag körde på och hade väl brödet klart kring 2-tiden kanske. Sen stod måtten i bägare, vikt inom parentes. Så jag körde på bägare, precis som det stod. Och insåg lite för sent att jag förmodligen hällt i 20-30% för mycket mjöl. Öppnade locket (som man inte ska) och hällde i lite mer mjölk och blandade runt, eftersom maskinen redan blandat klart själv. Det hjälpte inte. Brödet vart ändå torrt, sprött och allmänt konstigt. Tvingade ändå i mig två skalade bitar till frukost, resten åkte i soporna!
Gör väl kanske ett nytt försök ikväll... På ett annat program, så jag kan ha det färdigt då jag vaknar istället för flera timmar innan. Och med min nya fina köksvåg till hjälp istället.
Gör väl kanske ett nytt försök ikväll... På ett annat program, så jag kan ha det färdigt då jag vaknar istället för flera timmar innan. Och med min nya fina köksvåg till hjälp istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar