onsdag 5 oktober 2011

Barnporrhärvan

Läste nyss i Norran om den väldigt omskrivna barnporrhärvan. Vad som stör mig är den till synes totalt inkompetente advokaten. Han säger att den 60-åriga kvinnan förnekar brott. "Hon förstod inte att det handlade om barnpornografiskt material." Och sen beskriver han vidare att hon bara hängde på för att låta mannen prata...
Jag undrar var har du lagboken, advokat Anders Ericson?! Tycker verkligen han borde ta sig en titt i den innan han fäller sådana urbota korkade kommentarer.
För er som inte är och inte heller bör ha så stor koll på lagen ska jag förklara. Sexualbrott är inte uppsåtsbrott, dvs det krävs inget uppsåt för att brott ska begås. Alltså spelar det ingen roll hur jävla korkad en 60-årig kvinna är. Fattar hon inte att bilderna hon har på nakna ungar (eller vad de nu kan tänkas föreställa exakt) är barnporr?! Taskigt läge! För hon har ändå begått brottet då.
Vid just barnporr finns vissa "kryphål", omständigheter som gör att det som borde klassas som ett brott inte gör det. Där finns t.ex. om åldersskillnaden mellan barnet och den som "begår brottet" inte är så stor, så är det inget brott... Knappast aktuellt det heller för en 60-åring! :P

Blir bara så irriterad. Inte fan gör det saken mer okej att kärringen inte visste vad hon gjorde! Barnet/barnen är fortfarande lika utsatta och lika sårade för livet!


1 kommentar:

Unknown sa...

Svar: de är tyckte jag va jävligt dumt skrivet du har vunnit minst en gång tror tom att de är 2 och d är just grejen med att jag väljer att ALLA ska vinna när jag ser att nån vart med flera gånger på raken så får den "förtur" men ni som redan vunnit får vänta lite så andra får chansen men när de gått igenom alla får de som redan vunnit en gång vinna igen.
så blev jag faktis ledsen när du sa att di aldrig vinner för du har vunnit minst en gång