måndag 10 oktober 2011

Blodpudding

Prövade att göra glutenfri blodpudding för första gången idag. Var lite skeptisk till hur det skulle fungera, men det gick superbra! Använde "gluten substitute" igen, för fiberhusk måste ju få svälla.. och att låta lite sånt svälla i blod/mjölk är nog ingen höjdare. Blir nog pannkaka direkt då :P
Jag följde iaf receptet jag fått av Tindras farmor och bytte bara rågmjöl och vetemjöl mot grov mix. (Den grova mixen är ju inte ens nära på lika grov som rågmjöl, så det vart nog någorlunda likvärdigt.)
Resultatet vart helt klart godkänt! Smakade precis som vanlig, hemmagjord blodpudding :) Och fastnade inte heller i tänderna så som en del glutenfritt (pizza t.ex.) kan göra. Så nu har vi en hel drös med blodpudding-påsar i frysen. Snabbt och lätt att steka upp när man har ont om tid. Och dessutom både sjukt gott och nyttigt!

Inga kommentarer: