tisdag 23 november 2010

Stress...

Vi har ju "snart" tenta och jag bara pysslar på... Diskat, plockat, tvättat osv... Snart buss till uni för föreläsning iaf.

Igår va vi på en liten "fest" på Tindras skola. Lite lekar och fika "till självkostnadspris". Jag trodde den frasen innebar att man betalar för det fikat kostar och inget mer. Men jag kanske helt är ute och cyklar? Tycker iaf det var lite hutlöst att ta 20:- för en lussebulle, två pepparkakor och en kopp glögg (glögg? vart var kaffet då?) respektive 10:- för en lussebulle, två pepparkakor och ett glas saft. Vad kan det kosta egentligen? En 5:a kanske? Visst är det en del jobb med uppgifter som klassförälder, men det är inget man ska ha lön för! :S (Handlar inte om pengarna, utan om principen. Och ja, för en större eller fattigare familj kan det bli galet mycket pengar ändå.)
Lekarna skötte de bra iaf :) Och huvudsaken att T var nöjd!

4 kommentarer:

Madde sa...

Håller med de lät faktiskt dyrt :-o.

Mia sa...

Vad tror du det skulle kosta om du gick på ett fik och fikade samma mängd??
Sen så går ju inte pengarna till klassföräldrarna utan det går till alla omkostnader och det som blir över lägger de i klasskassan så de kan ta ur till blommor till fröknarna tex osv.

malle sa...

Omkostnader? Det kostar ju inte mer än att köpa fikat. En sån där lussebulle kostar 2-3 kr, en pepparkaka kan inte kosta många ören likaså saft, glögg nån krona glaset...
Sen ska väl blommor till fröknarna, om de kommer från hela klassen, verkligen komma från Hela klassen också? Och inte bara från de som fikar? Såvitt jag vet har man särskild insamling till det.. Och går ju inte på mer än kanske 5-10 kr/barn..

Mia sa...

Vi lägger då 100kr/barn till klasskassan plus att vi betalar fikat på diverse fester. Som sagt pengarna går ju inte till klassföräldrarna utan till fikat och presenter och blommer och det kostar inte 10kr/barn det går då säkert 200kr/fröken i blommor. Man får ju inte så mycket för 50kr precis.