måndag 20 september 2010

Vilket udda val...

Jag hade räknat med att Alliansen inte skulle få lika stort stöd som sist. Men att M skulle öka så. Det var otippat! Och SD ska vi ju inte tala om. Det mest skrämmande är väl att Reinfeldt antagligen inte är lika hård som Ohly när det kommer till den frågan.

Nu får man alltså vänta ytterligare fyra år. Fyra långa år. Och hoppas att kanske svenska folket tagit sitt förnuft till fånga. (Eller hoppas att kommande fyra år sköts bättre än de gågna, men det är väl kanske inte så mycket som talar för det.)
Kan ju tillägga att jag har inget emot Alliansen så länge:
  • alla är lika värda
  • Välfärden bevaras
  • man betalar skatt efter förmåga(inkomst)
  • kärnkraft avvecklas
  • miljön och djur får en större plats
  • det är okej att vara sjuk
...Ja det var väl de viktigaste punkterna iaf.
För övrigt vore det intressant att se hur riksdagen skulle ha sett ut om vi hade lämnat Skåne till Danmark. Betydligt mindre rasister i vårt Sverige då iaf.

3 kommentarer:

madde sa...

jag är inte de minsta försvånad över SD, redan förra hösten sa jag dom kommer in 2010, alla andra finns inte en chans osv.Det känns som politikerna varit alldeles för naiva, eller det är så typiskt de nya sverige.Ungefär som röstningar på Idol eller melodifestivalen, folk väljer inte längre att rösta på det som är bäst utan på de som stor motståndarna mest.

Michael Karnerfors sa...

Varför måste kärnkraften avvecklas när det är vår renaste kraftkälla och den med mest utvecklingspotential?

malle sa...

Eh, måste du fråga? För att det är den mest miljöförstörande och hälsoskadliga kraftkällan, är den viktigaste orsaken. Men också för att den HAR ett slut, till skillnad från vind och vatten.